NEI voor kinderen

RIMG0036-crop-web

Kinderen kunnen met de NEI-methode heel goed onverwerkte incidenten, trauma’s, fysieke en emotionele problemen snel, plezierig en definitief oplossen.

Kinderen kunnen soms behoorlijk kampen met faalangst, concentratieproblemen, vage fysieke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn, druk gedrag (ADHD), nachtmerries, driftbuien, terugtrekkend gedrag, etc. Als ouder of verzorger is het vaak heel lastig om te achterhalen waar de problemen eigenlijk vandaan komen.

De speciale aanpak met NEI voor Kinderen is een veilige en vriendelijke methode waarmee de oorsprong van het probleem wordt achterhaald en het probleem kan worden verholpen door het behandelen en door inzicht in wat het kind nodig heeft.

Met NEI werkt je aan de oorzaak van een klacht of probleem. Dit gebeurt met onder meer spiertesten die onbewuste emotionele patronen aan het licht brengen.

Lees meer over NEI

Wat je kind moet weten over NEI voor Kinderen (voor je kind)
Ik wil jullie een verhaal vertellen over wat je met NEI allemaal kunt doen. In dit voorbeeld vertel ik over een baby (Jan) in de buik van zijn moeder.

Jan kan al wel horen en voelen en hij voelt precies wat zijn moeder allemaal meemaakt.
Hij kan alleen nog niet precies zien wat er allemaal gebeurt en snapt daarom nog heel veel dingen niet.

Op een dag was hij lekker aan het koppeltje duikelen toen zijn moeder ineens begon te gillen. Jan denkt dat het zijn schuld is dat mamma bang geworden is. Hij kan niet zien dat mamma net een hele grote spin zag en dat ze daar bang voor was. Jan kan alleen maar bedenken dat het iets met die koprol te maken had. Later is hij alles weer vergeten, maar het blijft wel in zijn lichaam zitten. Hij heeft het verstopt. Als Jan 5 jaar is moet hij op school een koprol maken maar hij durft niet. De Juf wordt boos. Jan snapt ook niet waarom hij die koprol niet durft te maken. Hij is bang maar weet niet waarom.

Weer een paar jaar later hoort Jan dat andere kinderen het over een spin hebben. Alleen al het woord ‘Spin’ maakt hem bang maar ook hier snapt hij niets van. Andere kinderen zijn er niet bang voor en hij wel. Wat is er toch aan de hand?

Met NEI kun je daar achter komen. De spieren van je vingers kunnen antwoord geven. Ze kunnen JA of NEE zeggen. Dat wordt gestuurd door de hersens. In het lichaam wordt alle informatie bewaard, net als in een computer. Alles wat je weet noem je BEWUST en alles wat je niet meer weet wordt in jouw ONDERBEWUSTZIJN bewaard.

Alles wat er in het onderbewustzijn wordt bewaard kun je opvragen, net als bij een computer. Je kunt dan afspreken dat de spieren van 2 vingers bij elkaar blijven als het antwoord JA is en uit open gaan als het ant­woord NEE is. Als je dat eenmaal afgesproken hebt kun je vragen gaan stellen aan jouw onderbewustzijn en je vingers geven antwoord. In ons voorbeeld kunnen we vragen wat er is gebeurd dat Jan bang is voor een koprol. Als we het goed raden komen we erachter dat Jan toen in de buik zo bang geweest is omdat z’n moeder begon te gillen. Hij wist immers niet dat zij een spin zag en dacht dat het door zijn koprol kwam. Ook het woord spin was eng. Dan weten we nu waarom Jan bang is voor een koprol en een spin. Als iemand bang is noemen we dat een EMOTIE. Daar zijn er een heleboel van. Een paar emoties zijn: bang, boos, vrolijk, verdrietig, blij en zo zijn er nog wel 100.

Die emoties kun je weghalen door 2 plekjes in de oren tegelijkertijd aan te raken. Integreren noemen we dat. Net als bij een computer kun je dingen uit het geheugen halen en andere informatie toevoegen. We halen uit het onderbewustzijn dat een koprol en een spin eng zijn en zeggen dat je daar vanaf nu niet meer bang voor hoeft te zijn. Verder kun je vragen of dat voldoende was of dat er soms pille­tjes nodig zijn zodat je niet meer bang bent voor een koprol en een spin. Het antwoord wordt ook weer door jouw vingers gegeven. Je pakt een buisje met een paar voorbeeldpilletjes vast en jouw onderbewustzijn verteld precies of dit middel helpt of niet.

Zo kun je met NEI een antwoord vinden op heel veel vragen. En wat nog veel belangrijker is: iets wat je eerst niet leuk vond ga je daarna vanzelf leuk vinden. Ik kan me voorstellen dat je nog een heleboel vragen hebt. Ik wil je daar graag een antwoord op geven, maar ik hoop dat je naar me toe komt zodat ik je kan laten zien wat ik hierboven uitgelegd heb.

Contact