NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

NLP (neuro linguïstisch programmeren) is een succesvolle methode waarmee je aangeleerd gedrag af kan leren en/of de emotionele lading van trauma’s af kan halen. NLP is overigens ook geschikt voor het behandelen van angsten, fobieën, verslavingen en dwanghandelingen.

Stress, belemmerende overtuigingen (zoals ‘ik ben niks waard’, ‘spinnen zijn eng’ of ‘ik kan niet stoppen met roken’) hebben invloed op het onbewuste gedeelte van je hersenen. Negatieve ervaringen en gedachten kunnen daarmee zorgen voor een hoge bloeddruk, stress en stresshormonen, een verminderd immuunsysteem en andere onbewuste, ongezonde processen in je lichaam.

Anders leren kijken
Met behulp van NLP ga je onder begeleiding aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens om je bewust te worden van die invloeden. Met NLP leer je blijvend anders te kijken naar de achterliggende ervaringen of gebeurtenissen. Het gaat daarbij niet om het herbeleven, maar om het veranderen van negatieve emoties, gedachten en gedrag. De invloed van NLP daarop is altijd positief én direct merkbaar.

Blijvende verbetering
Kenmerkend voor NLP is dat je je richt op de oplossing in plaats van het probleem. Je word je bewust van hoe jij de wereld of een onderdeel daarvan waarneemt, en jij wordt je bewust van jouw eigen gedachtenpatronen en je gedrag dat daarop volgt. NLP zorgt dan ook voor blijvende veranderingen in je eigen overtuigingen, communicatie en gedrag. En daarmee voor een gezondere geest in een gezonder lichaam.

De term NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren
In het kort verwijst NLP naar hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daar vervolgens op reageren.

Neuro: de interactie tussen de zintuigelijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en het brein).
Linguïstisch: de taal en non-verbale communicatie die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven.
Programmeren: het ontdekken en veranderen van onze denk- en gedragspatronen.

Maak direct een afspraak voor een NLP-behandeling